Автомобилните събори през 2012г.

Явлението "Автомобилен събор" е изключително разпространено на Запад и събира хиляди маниаци с бензин (или дизел) в кръвта на неколкодневни авто-фиести, прерастващи в спектакъл на страстта наречена "автомобил". От малко повече от десетилетие автомобилните събори добиват изключителна популярност и в България, като техни ежегодни организатори най-често са фенклубовете на различните марки. Веднъж (или два, три пъти) в годината, феновете събрани в българските авто-форуми изоставят он-лайн пространството и се пренасят по импровизираните състезателни писти, които често се оказват и тясни за множеството автомобилни почитатели. Други клубове пък организират авто-походи или други подобни мероприятия, където липсващият състезателен елемент пък е компенсиран от страхотната приятелска атмосфера.

Някой се състезават, други демонстрират какво са направили по колите си през изминалата година, а трети просто желаят да се потопят за миг в емоцията на събора и да погледат интересни автомобили. Приключение и приятни емоции има за всички и всички са поканени!

Представяме ви местата и датите, в които ще се организират ежегодните срещи/събори на най-популярните автомобилни марки в България. Имайте в предвид, че списъкът все още не е пълен и ще бъде актуализиран постоянно, тъй като доста фен-форуми все още не са обявили конкретни дати на техните събори.

 

AUDI - Феновете на марката ще се съберат на писта "Дракон" край пловдивското село Калояново. Съборът ще се проведе от 11 до 13 май, като на 12-ти ще има и състезателна програма. Впечатления и снимки от събора можете да видите тук!

Alfa Romeo - На 12 май град Враца ще събере феновете на италианската марка. Организиран е автопоход с посещение на Околчица и връх Вола.

BMW - "11-ти национален събор" на "баварците" ще се състои на 5 и 6 май на писта "Дракон" край Калояново, като на 6-ти ще има зрелищна (както винаги)състезателна програма. Това е едно от най-посещаваните автомобилни събития в национален мащаб, като се очакват гости от BMW клубовете в Сърбия, Гърция и други съседни страни. Просто не е за изпускане!   Снимки и впечатления от събора можете да видите тук!

Citroen - 14-тата национална среща на феновете на Citroen ще се проведе на 8, 9 и 10 юни в град Априлци. Срещата ще бъде и юбилейна за клуба, защото през тази година се навършват 10 години от зараждането на "Клуб Ситроен - България". Организаторите обещават различни забавления за гостите, като игра на пейнтбол и лекции за напредъка в автомобилостроенето. Организиран е и тест-драйв на най-новите модели на френската компания.

Opel - Почитателите на марката ще се съберат на 7 и 8 юли. Събитието ще се проведе на писта "Дракон", а емоциите са гарантирани!

Skoda - Феновете на чешката марка се събират край Соколския манастир в Габрово. Откриването на събитието ще се състои в 12.00 часа на 24 май, а събора ще продължи до 27-ми май (до 15.00 часа).

Honda - Почитателите на японската марка ще се съберат отново на писта "Дракон" край пловдивското село Калояново. Националната Honda среща е насрочена за 4 август.

Peugeot - От 1 до 3 юни, пистата на летище Сливен ще събере феновете на френската марка.

Renault - Почитателите на марката се събират за летен събор на 9 юни на писта "Дракон" край село Калояново. От фен-клуба на марката организират и есенен събор, който ще се проведе на 22 септември в село Арбанаси край Велико Търново.

Mazda - Феновете на японската марка ще се съберат на Старозагорските минерални бани от 8 до 10 юни.

SAAB - Почитателите на шведската марка се събират на 12 и 13 май в Трявна.

Volkswagen - През 2012г. клубът на привържениците на VW в България ще проведе четири срещи с национален характер. Първата "Volkswagen Клуб Фест" се проведе през март месец в София, а през април феновете на VW се събраха на Крушенските водопади. Предстоят събор на писта "Дракон", който ще се проведе на 1 и 2 юни, както и  есенен събор в Узана на 1 и 2 септември.

Тунинг Шоу 2012 - Националното тунинг шоу ще се проведе на 2 и 3 юни в "Интер експо център" град София. Зрителите ще могат да се насладят на множество състезания - кар аудио, оптичен (цялостен) тунинг, силов тунинг, дрифт шоу и разбира се конкурс за "Мис тунинг". Организаторите обещават и игри за публиката.

 

За повече информация, записване за състезания и др. можете да посетите и интернет форумите на съответната марка. Ние от Autoreview.bg ще присъстваме на всички автомобилни събори, като ще ви запознаем от първо лице с най-интересното от тях, разбира се гарнирано с много снимки и видео клипове.

Теодор Трифонов, Autoreview.bg

popup content