Най-надеждните и ненадеждни автомобили според новата класация на TUV

Немската организация за технически прегледи на автомобили TÜV разпространи своята най-нова класация за най-надеждните и ненадеждни коли. Съюзът TÜV е със 150 годишна история и се налага като една от най-престижните европейски компании за технически одит и сертификация. Припомняме, че в Германия през задължителен технически преглед преминават всички автомобили над 3 годишна възраст. Те посещават упълномощените за това обединения TÜV или DEKRA веднъж на две години, където специалистите проверяват за повреди и корозия по ходовата част и шасито, сигурността и състоянието на кормилната уредба, светлините, спирачките и количеството вредни емисии.

Всяка година специалистите на TÜV изготвят статистика на база проверените автомобили, разделяйки ги на категории спрямо възрастта им - до 3г., до 5г., до 7г., до 9г. и до 11 години. Тазгодишната класация е определена след преглед на техническото състояние на над 8 милиона автомобила проверени в периода юли 2011 - юни 2012 година.

Ежегодната статистика се следи от водещите автопроизводители и особено от мераклиите да закупят употребяван автомобил. В нея са застъпени най-разпространените марки и модели, което я прави актуална и за нашия вторичен пазар. Специалистите от TÜV са разделили автомобилите в няколко категории в зависимост от тяхната възраст - Сред най надеждните автомобили в тазгодишната класация отново е Toyota, чийто модели заемат челни места в няколко възрастови категории. Отлични резултати показва и Porsche 911, а при колите на възраст от 2 до 3 години лидер е VW Polo.

Лоши и незадоволителни резултати в статистиката на TÜV показват Dacia Logan, Chrysler PT Cruiser и Fiat Bravo/Brava.

Класация на TÜV

Най-надеждни коли на възраст от 2 до 3 години

Най-ненадеждните коли на възраст от 2 до 3 години

Най-надеждните коли на възраст от 4 до 5 години

Най-ненадеждните коли на възраст от 4 до 5 години

Най-надеждните коли на възраст от 6 до 7 години

Най-ненадеждните коли на възраст от 6 до 7 години

Най-надеждните коли на възраст от 8 до 9 години

Най-ненадеждните коли на възраст от 8 до 9 години

Най-надеждните коли на възраст от 10 до 11 години

Най-ненадеждните коли на възраст от 8 до 11 години

popup content