Авто дневник на Caralyze.bg следи разходите по колата Ви

Изключително удобна web-базирана система за следене на разходите на автомобила представя специализираният сайт Caralyze.bg. Инструментът „Авто дневник” е достъпен след лесна и удобна форма на регистрация. И като влезете в профила си е достатъчно само да започнете въвеждане на съответните разходи. В „гаража” си може да добавите колкото искате коли, за да  сте на ясно по всяко време какви точно разходи са генерирали във всеки един момент. Ако имате и приходи, те също се калкулират – инструментът на Caralyze.bg е подобен на познатите счетоводни програми, но с него бързо се свиква, а употребата му е лека и приятна.

Еднократно въвеждате в споменатия „гараж” всички параметри по колата – модел (и подмодел), година на производство, цена, пробег в километри, дори и фотоси. Те са изключително за Ваша употреба. Всичко записано в Caralyze.bg остава достъпно единствено и само за персоналния профил!

Добавянето на разходи започва с най-належащото – зареждането на гориво. Естествено, „Авто дневник” включва всички текуши масрафи по автомобила – застраховки, ремонти, купуване на части. Има графа „Други”, чрез която се калкулира всевъзможно плащане по возилото. За горивото освен количество и цена, се отчитат и изминатите километри – така може да следите реалният си разход на бензин, дизел, пропан-бутан и метан. Удобното е, че в графата „Застраховки и данъци” имате възможност да следите и излизането на падежите на отделните вноски. За да знаете във всеки момент колко дължите и евентуалният срок за плащане.

Приходите позволяват да отчитате постъпления от даването на автомобила под наем („rent a car”), ако сте получили някаква застраховка или от продажбата на колата. Всички по това „перо” излиза веднага и можете да си направите сметката колко излиза возилото в периода, за който сте го ползвали.

След въвеждането на двата основни параметра идва ред за „Преглед на разходите/приходите”. По всички закони на счетоводството веднага разбирате колко точно сте инвестирали (евентуално изкарали) от автомобила си за произволен период от време. Вие сам задавате параметрите му, защото от Caralyze.bg са се постарали „Авто дневник” да има голяма селективност. По Ваше желание можете да проследите разходите по видове и дата. Същото важи и за приходите. Получава се един перфектен портфейл, който винаги е актуален.

Разделът „Справки” генерира с удобна визуализация всичко, за което говорихме по-горе. Т.нар. „торта” с процентото разпределение на различните плащания дава допълнителната и ексклузивна функционалност на „Авто дневник”.

За финал можете да променяте визуализацията по Ваш вкус. Какъвто и нейн вид да изберете, всичко се генерира във файл, който при необходимост е винаги на разположение. А често се налага да имаме справки по колите си – къде при продажба, къде за пред застраховател или друга институция.

И всичко това от „Авто дневник” на Caralyze.bg!

popup content