12-ти Национален BMW Събор взриви Пловдивския панаир

На 25-ти май град Пловдив събра феновете на марката BMW от цялата страна на ежегодния - 12-ти поред национален събор на BMW Клуб България. Този път мястото на събитието бе малко необичайно – Международният панаир в града под тепетата, чийто открити площи бяха буквално завзети от представители на баварското автомобилостроене!

Специално подготвената писта се превърна в сцена на изключителни дрифт изпълнения, поднесени от някои от най-добрите дрифт пилоти в България за радост на феновете и обикновените „семкаджии“. Традиционно силната за баварците „дисциплина“ нажежаваше обстановката в продължение на няколко часа, а в паузите имаше множество игри с публиката, като някой от зрителите получиха възможността да изпитата тръпката от „контролираното приплъзване“ и миризмата на изгоряла гума директно от първо лице – в кокпита на дрифт машините. Впрочем димът и миризмата на изгорели гуми се стелеха над Пловдив чак до късния следобед!

Наред с дрифт и донът шоуто се проведоха конкурси, в които бяха отличени най-забележителните баварци, а множеството красиви момичета, дефилиращи край автомобилите направиха атмосферата още по-завладяваща. Невероятни Е30-ки, 36-ци, М-ки, страхотни ретро и съвременни представители на BMW приковаваха погледите на посетителите и екипът ни, като автомобил на редакцията на Autoreview.bg дори спечели приз за красота в един от конкурсите. Пречупвайки 12-тият Национален BMW Събор през призмата на моите лични наблюдения над тези събития в последните 6 години, мога да кажа , че момчетата от BMW Клуб България за пореден път вдигнаха много високо летвата на автомобилните клубни прояви в страната. Не случайно BMW съборът е едно от най-значимите събития в българския автомобилен календар всяка година!

Благодарим на БМВ Клуб България за оказаното съдействие.

Но стига вече приказки, по-добре разгледайте нашите снимки и видео!

Теодор Трифонов, Autoreview.bg

фото: Мирослав Трифонов

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Още много снимки от 12-ти Национален BMW Събор може да откриете на нашата Facebook страница Autoreview.bg

popup content