Спонсорирано видео: Открийте нови хоризонти с Chevrolet Captiva

Присъствие на пътя, сигурност, практичност – основните черти, които търсим днес при избора на автомобил, обикновено го свеждат до едно универсално решение – sport utility vehicle или SUV. Един от най-ярките представители на изключително конкурентния пазар на спортно-практични автомобили е Chevrolet Captiva – логичният избор, когато изисквате максимум от колата си при всякакви условия. Второто поколение на Captiva е истински универсален боец, който да ви съпътства успешно в спортното ви хоби сред природата или в ежедневието, влизайки в ролята на семеен автомобил.

Външността на новата Captiva следва най-новите стилистични тенденции на Chevrolet и докато първото поколение изглеждаше някак по-меко и непретенциозно, то дизайнът на наследикът подсказва недвусмиследно двойнствената си идентичност – практично возило със завидни off-road възможности, скрито в опаковката на премиум лимузина. Седемместният SUV притежава ярко и мощно излъчване, открояващо ви сред сивия поток на пътя.

Впечатляващото качество на изработка следва и в интериора, където ви посрещат три реда седалки, на които комфортно да се настанят седем пътници, а възможностите за трансформация на багажното пространство са напрактика неограничени. Независимо дали сте на черен път в гората или пред МОЛ-а в града, корейският SUV ви обгръща с просторна и луксозна опаковка, изолираща ви от враждебната външна среда и доставяща ви безпроблемно до крайната цел.

Chevrolet Captiva разполага с бензинови и дизелови задвижващи агрегати от последно поколение. Бензиновият двигател с обем от 2.4 литра е изграден по технологията ECOTEC и разполага със система за променливо газоразпределение Variable Valve Timing. Той развива максимална мощност от 167кс., като ускорението от 0 до 100км/ч. отнема едва 10.5 секунди. Дизеловият мотор е с обем от 2.2 литра и два варианта на мощност – 163 и 184кс. Освен с изключителна тяга, достъпна в целия диапазон на оборотомера, дизеловите двигатели са изключително икономични, а ниските им нива на вредни емисии ги поставят под границата на облагане с данъци в редица държави. Chevrolet Captiva се предлага с двойно задвижване или само с предно предаване, като може да избирате между 6-степенна автоматична или механична скоростна кутия.

За да докажат универсалността на Captiva от Chevrolet предприемат изключително интересен маркетингов подход, изразен в няколко нестандартни тестдрайва, запечатани в два клипа. Captiva доказва своите качества, превръщайки се в арена на импровизиран международен турнир по пинг-понг и изправяйки се срещу куче в мач по фризби. Но стига вече приказки! Вижте впечатляващите клипове:

 

Тази статия е спонсорирана от Chevrolet.

popup content