Млад водач: Как да избегнете основните рискове и високата цена на застраховките

 
За всеки нов водач предизвикателствата на пътя тепърва започват, а с тях и непрекъснатите разходи покрай обслужването и застраховането на автомобила. Преценете възможностите си и вложете усилия в посока към избора на подходящо покритие срещу една наистина изгодна цена.
 
Пълното автокаско е сред популярните застраховки за коли, което Ви гарантира цялостно възстановяване на щетите. Разбира се, гражданската отговорност е задължителен елемент и при нея не съществува избора да я сключите само при желание от Ваша страна.  
 
От Вас зависи обаче с времето да докажете, че сте нискорисков шофьор, макар младата възраст за компаниите да е повод за по-висока цена на полицата.
 
Бъдете внимателни зад волана, избягвайки дори леки инциденти, за да не се стига до наказателни точки през първата година на застраховката. При следващия път, когато я подновите, ще забележите, че цената е доста по-ниска.
 
Ако нямате достатъчно опит, не прибързвайте с дългите маршрути и ежедневните обиколки из града. Колкото по-малко километри изминавате и ги увеличавате постепенно, паралелно с усъвършенстването на уменията си, толкова намалява вероятността да попаднете в произшествие.
 
Като за начало, препоръчително е да заложите на превозно средство от по-нисък клас. Скъпите автомобили предполагат по-висока цена на застраховката. Не прибягвайте и до другата крайност – прекалено старите модели с мощни двигатели не са особено удачни за младите водачи и могат да им създадат редица притеснения в натовареното улично движение.
 
За по-младите, които могат да разчитат на родителите си, е вариант да бъдат вписани като втори водач на колата, стига тя да се управлява предимно от основния, а не от наследника.
 
Плащането на вноски понякога има своите недостатъци, затова проучете внимателно дали ще Ви бъде начислявана лихва при такива условия.
 
Опреснителните шофьорски курсове също са добър съвет, адмириран от професионалистите, тъй като ще повиши увереността Ви при реално участие в движението и несъмнено ще подобри уменията Ви.     
 
При всички случаи сумата, която плащате по застраховката, ще бъде изчислена на база на личните данни, както и тези на автомобила, нивото на покритие, от което се нуждаете, предишни предявявани искове и т.н.
 
Гарантирано е, че ако заложите на съвременните дигитални опции чрез онлайн платформата Crediport.bg, може да достигнете до най-изгодната оферта. Заявката отнема само няколко секунди и получавате възможност да сравните предложенията от различни застрахователи, за да изберете онова, което отговаря на конкретните Ви изисквания.
popup content