Златен Nissan GT-R

Специално за своите клиенти от Близкия изток, Nissan вече предлага специална VIP версия  на своя спортен модел GT-R – един от най-динамичните автомобили в света.

Наскоро дебютирал в Дубай Nissan GT-R VVIP, разполага със същите технически характеристики като обикновения GT-R, но можем да бъдат забележим някой външни разлики, като например нов заден спойлер изграден от въглеводородни влакна. Интересни при модела са някой от елементите, които са изградени от чисто 24-каратово злато - предната радиаторна решетка, някой елементи по предните калници, VVIP абревиатурата. Луксозният Nissan GT-R VVIP разполага и с нов дизайн на кованите 20-инчовите алуминиеви джанти, създадени специално за него. Външният вид на колелата е решен в изцяло черен цвят, но светлината попадаща под различни ъгли върху джантите, разкрива уникалното отражение на златното покритие с което са акцентирани. Наличните опции включват също така карбоново-керамични спирачки и титаниева изпускателна система. Под капака на машината, ще намерим познатият 3.8-литров би-турбо двигател с мощност от 550 конски, предлагащ ускорение от 0 до 100 км/ч само за 2,8 сек.

 

На разположение на заможните клиенти ще са 12 различни решения за оформлението на интериора. Кожените компоненти в купето, са специално създадени от майстори в Германия, но според японските принципи. При VVIP изпълнението, абсолютно всяка част от интериора е облечена в скъпа кожа, дори и елементите, които в серийния GT-R са изградени от твърда пластмаса. Седалките разполагат със система Bose Sound Precision, която се настройва в съответствие с позицията на шофьора. Nissan GT-R VVIP, до голяма степен съвпада с Bentley Continental GT, по отношение на персонализиране и качество на материалите.

Поръчките за VVIP, вече се приемат  в Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Ливан и други страни от Близкия изток. Цената на луксозният японец е 266 000 долара.

popup content