Audi представи технологиите на бъдещето

 

 
Немската компания Audi представи пред автомобилната общественост, технологиите, върху които работи, и които ще видим в бъдещите автомобили на компанията. Инженерите на Audi се славят със своят новаторски поглед върху автомобилната промишленост и очаквано резултатите от техните усилия ще отворят нова глава в развитието на автомобила. 
 
Развитието на технологиите е съсредоточено в два аспекта - развитието на свръхздрава, но лека конструкция, която да се използва за всички компоненти от автомобила и развитието на електрониката като втори ключов елемент в бъдещите автомобили на Audi.
 
На първо място са разработките на хибридни материали в конструкцията на автомобила. В основата на технологията стои съчетаването на високотехнологични метални сплави с пластмаса, подсилена от въглеродни влакна (CFRP). Нещо повече - новата рама от алуминий, стомана и въглеродни компоненти (Multimaterial Space Frame) е вече готова за серийно производство и съвсем скоро ще бъде прилагана в автомобилите на компанията.
 
Предикативна технология на окачване - динамичното окачване тук е изведено до нови висини, благодарение на камери със свръхчувствителни сензори, които го настройват спрямо отчетените условия на пътя.
 
FRP окачване - пружини олекотени с 40% спрямо сега използваните. Основен компонент при тяхната направа е подсилената с въглеродни влакна пластмаса. Очаква се дебютът на FRP окачването да бъде в Audi R8 E-Tron по-късно през тази година.
 
Модернизирана LED технология - OLED. Тази светлинна технология може да нарежда светодиодите, превръщайки задните светлини на автомобила в анимиран дисплей.
 
Мултитъч контрол - оптимизирана "тъч" технология, позволяваща работа с няколко пръста едновременно. Свръхчувствителната сензорна тъкан позволява управление на системите в автомобила с движение на пръстите.
Garage Parking Pilot - чрез данни от WLAN, компютърът в колата я насочва автоматично към свободните паркоместа.
 
popup content