Рапъри, пригответе се! Идва новият Range Rover

Съвсем сериозно, според проучване проведено в САЩ Range Rover е любимият джип на рапърите, наред с Escalade. Range Rover обаче има още по-голямо значение за компанията майка – Land rover. Неговите дизайн и технологии споделят всички останали модели на Британците, затова инженерите явно са под натиск, когато трябва да създадат следващото поколение на култовият SUV.

Очакван се да влезе в продажба от есента на 2012 г., новият Range Rover разполага с леко алуминиево шаси, базирано на платформата използвана при Jaguar XJ. Благодарение на използваните леки материали се очаква се теглото му да бъде намалено с около 450 кг. Същата платформа ще се използва и при новото поколение на Range Rover Sport, който ще се предлага за първи път и с 7 места.

Най-новите шпионски снимки от Германия разкриват в общи линии концепцията на бъдещият Range Rover. Макар и старателно прикрит, моделът с кодово има L405 определено изглежда по-дълъг и с по-ниска линия на покрива от сегашния. Очакват се революционни промени в предната и задната част в смелият, моден стил на Evoqe, при запазване на общата аристократична линия с която е известен Range Rover.

 

 

Освен традиционните V6 и V8 двигатели, с които ще се предлага новият модел, на разположение ще бъде и хибридна версия, състояща се от 3.0-литров дизелов V6 с мощност 242 к.с.. Той ще работи заедно с електромотор с мощност 93 к.с., като общата мощност на системата ще бъде 334 к.с.. Само на електричество автомобилът ще може да измине 32 км., а с напълно зареден резервоар пробегът ще бъде 1112 км..

Според предварителната информация, средният разход на гориво ще бъде 3.36 л/100 км.!!!

popup content