Новият ван на Dacia – Lodgy с премиера в Женева

Румънската компания Dacia представи новия си семеен ван Lodgy, който има всички данни да се превърне в един от най-практичните автомобили на пазара. Автомобилът показва нови стандарти по отношение на вътрешно пространство и просто. От дизайнерска гледна точка, Lodgy е изключително свеж и симпатичен компактен ван, в който функционалността кореспондира по приятен начин с външния вид на автомобила.

С размери от 4.5м. дължина, и 175м. ширина, Lodgy е компактен и предлага безпроблемно предвижване в градска среда. От друга страна, вътрешното пространство е оползотворено максимално. Dacia Lodgy разполага с 7 напълно функционални места, разположени на три реда седалки като третият ред е предлага достатъчно пространство за комфортното пътуване на двама възрастни. Възможностите за трансформация на багажното пространство са безкрайни – стандартните 207л. могат да нараснат до 827л. с прибиране на третия ред седалки и до 2620л. с прибиране и на втория ред!

В двигателната гама на Dacia Lodgy срещаме разнообразие от варианти на бензинови и дизелови агрегати. Бензиновите са 1.6-литровия MPI и турбинирания TCe 115 отличаващ се с извънредно нисък разход на гориво. Дизелите в Lodgy са 1.5-литровия dCi и новите dCi90 /dCi100 „еко“ агрегати.

Очаква се цените на новата Dacia Lodgy да стартират от 10 000 евро.

   

 

popup content