Mazda TAKERI - наследникът на Mazda 6

 

 
Когато японската компания Mazda показа предишното поколение на седана Mazda 6, автомобилните фенове бяха изненадани от смелия и нестандартен дизайн на седана. Автомобилът подсказа в каква линия ще се движи дизайнерската философия на марката и японците неотлъчно последваха тази тенденция във всички свои модели. Днес, няколко години по-късно Mazda доразвиват своята дизайнерска философия, представяйки концепцията Mazda TAKERI.
 
Прототипа TAKERI е следващото поколение премиум седан на компанията Mazda. Концепцията доразвива смелата дизайнерска линия и демонстрира технологиите, които Mazda смята да прилага в бъдещите си автомобили. Автомобилът е оборудван с технологията SKYACTIV TECHNOLOGY, обединяваща високоефективния SKYACTIV-D дизелов двигател, i-stop система и 6-степенната автоматична скоростна кутия SKYACTIV-Drive.
 
 
Mazda TAKERI притежава най-модерните технологии в областта на енергийната ефективност, без това да се отразява по никакъв начин на динамичните характеристики на автомобила. Това е първият автомобил на компанията оборудван със системата I-Eloop, преобразуваща кинетичната енергия в електрическа, която от своя страна се съхранява в двуслоен кондензатор и се използва в електрическата система на автомобила. По този начин се намалява натоварването на двигателя и разхода на гориво спада с минимум 10%. По този начин Mazda TAKERI постига забележителна икономия на гориво, без да се жертват комфорта и динамиката на предвижване.
 
  
 
  

 

popup content