Renault Twizy - младежкият електромобил на французите

 

 
През 2009г. френската компания Renault представи странен на вид прототип, който привлече погледите със своите изключително компактни размери и интересен дизайн. На днешното автомобилно изложение в Женева, Renault представи готовия за серийно производство Twizy, който ще се предлага на пазара от средата на месец март на цена под 7000 евро!
 
 
Renault Twizy има уникалният шанс да се превърне в един предвестник на ново течение в градското предвижване. Джобният градски автомобил е с дължина от 2.34м. и ширина от 1.24м., което означава, че напрактика автомобила може да се "провре" и в най-тясните улички в града и да бъде паркиран на невъобразими места!
Мъникът на Renault разполага с две напълно функционални места, 31-литров багажник и airbag за шофьора. Автомобилът е с напълно електрическо задвижване с два варианта на мощност - 5кс. и 17кс., като във втория вариант Twizy разполага с 57Нм. въртящ момент и без проблем развива скорост от 80км/ч.
Голямо предимство на по-слабия електродвигател е възможността да го карате без нужда от шофьорска книжка. С напълно заредени батерии Renault Twizy изминава до 120км. с по-слабия двигател и 100км. с по-мощната версия.
Градският миниавтомобил се предлага с три варианта на обзавеждане - Urban, Color и Technic и ще се произвежда в Испания.
 
  
 
  
popup content