100% ефективен - Toyota FT-Bh

 

 
На автомобилното изложение в Женева, японската компания Toyota представи няколко авангардни концепции, които събудиха интереса на публиката в швейцарската столица. Един от най-интересните прототипи на щанда на японците е концепта Toyota FT-Bh, в който можем да открием елементи от бъдещия Prius.
 
 
Toyota FT-Bh притежева изключително нестандартен и авангарден дизайн, който  доста хора може да възприемат за странен. Футуристичната и необичайна външност обаче, си има съвсем ясно обяснение - тя е пълна функция на ефективната аеродинамика на автомобила. Коефициентът на аеродинамично съпротивление на Toyota FT-Bh е удивително нисък - едва 0.235. С компактните си размери, нисък център на тежестта и тегло от 786кг., концепта  предлага абсолютно нови нива в екологичността и икономията на гориво!
 
Toyota FT-Bh е 100% хибрид, комбиниращ електродвигател и 2-цилиндров (!) 1.0-литров бензинов двигател. Благодарение на максимално ефективната аеродинамика и иновационната хибридна технология, разходът на гориво е сведен до едва 2.1л/100км.
 
    
popup content