Bentley EXP 9 няма да се произвежда - не и в този вид

 

 
Вече ви разказахме за намеренията на Bentley да създаде радикален и свръхлуксозен SUV. На автомобилното изложения в Женева, компанията представи модела EXP 9, който трябваше да стане най-продаваният автомобил на британците и да ги утвърди като водачи в свръхлуксозния пазарен клас. Очакваше се нестандартният Bentley EXP 9 да получи одобрението на публиката и да се появи на пазара най-късно до 2015г. Нещата обаче не се развика според очакванията на Bentley....
 
Разточително луксозният и масивен EXP 9 определено възбуди интереса на публиката и медиите но в съвсем друга посока. Първият проект за SUV на британците бе обявен за един от най-грозните автомобили, представяне през последните години! В Женева, проектът получи крайно негативни оценки не само от публиката, но и от водещи автомобилни журналисти и експерти. Прекалените ретро "заигравки" на дизайнерите, смесени с обилно количество хром и просто инфантилната задна част на возилото направо втрещиха дори и заклетите фенове на аристократичната марка. В този си вид Bentley EXP 9 прилича по-скоро на "PIMP-мобила" на някой американски рапър, отколкото на представително возило от висш клас.
 
   
 
В крайна сметка вбесеният шеф на компанията Волфганг Дюрхаймер, който явно е очаквал друго стечение на обстоятелствата, замразил проекта и върнал модела EXP 9 отново на чертожната дъска, за генерални промени в дизайна -"с по-традиционно оформление и по-малко ретро елементи", както съобщава британското списание "Whatcar".
 
    
popup content