Mercedes SLS AMG на електричество

 

 
Явно екологичната и петролна криза в световен мащаб, сериозно е разтревожила и автомобилните производители. Последното доказателство идва от легендарното тунинг подразделение Mercedes-Benz - AMG, които са известни със своите супермощни, но не особено икономични автомобили. 
 
Според информация от компанията, "придворните" тунери подготвят електрическа версия на известния суперспортен"бензинояд" Mercedes SLS AMG. Концепцията кръстена SLS AMG E-Cell, ще разполага с четири електромотора - по един за всяко колело. Инженерите на Mercedes-Benz са поставили двигателите в калниците на автомобила, като общата мощност на четирите мотора е 530кс. и 880Нм. въртящ момент! Всеки един от двигателите ще може да работи самостоятелно и ще бъде свързан с другите чрез система за прехвърляне на въртящия момент. По този начин Mercedes SLS AMG E-Cell ще разполага с 4 задвижващи колела.
Спортният автомобил ще разполага с комплект литиево-йонни батерии, поставени в карбонова трансмисията. Всичко това ще бъде постигнато без по никакъв начин да се навреди на динамичните характеристики на автомобила. Електрическият Mercedes-Benz SLS AMG E-Cell ще ускорява от 0 до 100км/ч. за по-малко от 4 сек.
 
    

 

popup content