BMW представя i8 кабриолет

На автомобилното изложение във Франкфурт през 2011г., немската компания BMW разкри своята хибридна концепция i8, която има за цел да покаже напредъка на компанията в развитието на алтернативното задвижване. Днес, година по-късно BMW продължава разработките върху хибрида i8, представяйки кабрио вариант на прототипа.

Концептуалният спортен автомобил BMW i8 ще запази своята конструкция от алуминиево шаси. Купе отново ще бъде изработено от въглеродни нишки, като ще се запази конфигурацията 2+2 места. BMW i8 кабриолет ще разполага с познатия 1.5-литров, 3-цилиндров турбодвигател с мощност от 223кс., съчетан с електродвигател с 170кс. Общата мощност на системата е 354кс. и това позволява на концепцията ускорението от 0 до 100км/ч. да се осъществява за 4.6 сек., достигайки максимална скорост от 250км/ч.(електронно ограничена).

Спортният хибрид разполага с комплект литиево-йонни батерии, позволяващи изминаването на пробег от 35км. само на електричество. BMW i8 кабриолет се зарежда напълно за около 2 часа от електрическата мрежа.

popup content