И VW Golf става спортно купе с 4 врати

Немската компания Volkswagen смята да пусне купе версия с 4 врати на популярният си хечбек модел VW Golf, по подобие на модела Passat CC. Засега е предвидено моделът да се казва Golf CC и да бъде пряк конкурент на бъдещите седани Audi A3 и Mercedes A-class.

VW Golf CC ще бъде представен до 2 години, като ще използва модулната платформа MQB. Автомобилът ще има много общи черти с новият VW Golf VII, който трябва да бъде представен през есента на тази година. Golf CC ще предлага богато разнообразие от екстри като главно ще бъде наблегнато върху мултимедията и Интернет достъпът. Четиривратото купе ще използва същите двигатели като хечбек версията, което означава богато разнообразие от бензинови и дизелови агрегати.

С VW Golf CC, немската компания Volkswagen ще атакува най-бързоразвиващият се пазар на нови автомобили - Китай. Там традиционно хечбеците не са особено търсени за разлика от седаните. Засега от компанията нямат притеснение, че новият седан ще навреди на продажбите на Jetta – другата седан версия на Golf.

 

popup content