Електрическото Infiniti LE с премиера в Ню Йорк

На автомобилното изложение в Ню Йорк, японската марка Infiniti представи една концепция, която освен с авангарден дизайн, предизвика интересът на публиката и със своето алтернативно задвижване. Прототипът Infiniti LE работи изцяло на електрическа енергия и демонстрира сериозните намерения на компанията да се превърне в лидер на пазара за луксозни електрически автомобили. В подкрепа на това твърдение, от Infiniti заявяват, че до две години, на пазара ще се появи модел базиран на концепцията LE.

Infiniti LE разполага с електрически двигател с мощност от 136кс. и максимален въртящ момент от 325Нм. Електромоторът е комбиниран с комплект литиево-йонни батерии, които позволяват пробег до 160км. с едно зареждане.

За да бъдат максимално оптимизирани показателите на концепцията, инженерите на Infiniti са отделили голямо внимание на аеродинамиката на автомобила, свеждайки въздушното съпротивление до едва 0.25. Това обаче, в никаква степен не се е отразило на страхотната стилистика на модела, който без съмнение можем да определим като истинско Infiniti, макар в някой детайли да напомня на Hyundai i40 (особено в задната част). По отношение на интериорът Infiniti LE демонстрира лукс и елегантност - отличителни черти на японската марка.

   

popup content