Азиатският Rolls Royce - Bufori Geneva

Едва ли повечето от вас са чували за малайзийският автомобилен производител Bufori. Компанията, която е специализирана в производството на луксозни и "леко" странни лимузини обаче се радва на голяма популярност на азиатския пазар. Всъщност Bufori произвежда само един модел - луксозният седан Geneva, представен през 2010г., чиято модернизирана версия ще видим на автомобилното изложение в Пекин в края на месеца.

Обновената Geneva отново ще предлага нестандартен външен вид, смесващ модернистично звучене и ретро черти, които със сигурност изглеждат странно за мнозина. Рецептата обаче е изключително успешна и автомобилът определено е по вкуса на азиатските клиенти, като Bufori Motor Car Company си е поставила амбициозната задача да се наложи на китайския пазар за луксозни автомобили.

Bufori Geneva ще се задвижва с 6.1-литров V8 двигател на Chrysler, с 430кс., тунингован от малайзийските инженери до мощност от 560кс. и 690Нм. въртящ момент. Впечатляващите данни са постигнати с добавянето на турбокомпресор, но от компанията все още не разкриват динамичните характеристики на луксозната лимузина.

  

popup content