Mercedes-Benz реновира вечния G-class

Някой автомобили са просто неподвластни на времето и модните течения. В тази  строго лимитирана категория, имиджът и легендарния статут на едно возило са по-важни от авангарден дизайн, хибридно задвижване, аеродинамика или модни приумици. Един от най-ярките представители на тази елитна категория возила е легендарният всъдеход на Mercedes-Benz - G-class, известен в някой среди като "кубчето". От своята премиера през 1979г. до днес, моделът се произвежда без почти никакви съществени промени в дизайна и днес продължава да изглежда достатъчно актуален и стилен, както и преди 33 години. С представянето на новия фейслифт на G-class, Mercedes открито афишират намеренията си да продължат производството на всъдехода на пук на медийните слухове и измислици, че моделът ще се "пенсионира".

Днес обвитият с митична слава (особено в някой среди) Mercedes G-class, получава пореден фейслифт пакет, който да приведе всъдеходът в съзвучие с нарасналите изисквания на клиентите. Външно новият модел се различава от предишното поколение G-class единствено по светодиодните фарове и леко променени детайли по каросерията (огледала, брони). За сметка на това в интериора, всъдеходът е получил пълна промяна, като започнем от новата мултимедийна система до изцяло променената централна конзола. Новият Mercedes G-class може да се похвали и с множество нови системи, като адаптивен круиз-контрол, система за следене на мъртва точка и др.

Новият Mercedes G-class ще се предлага с бензинови и дизелови двигатели от най-ново поколение, включващи 3.0-литров дизел (G350) с 211кс. и 540Нм. максимален въртящ момент и 5.4-литровия V8 (G500) с мощност от 388кс. Най-мощните версии включват V8 би-турбо двигатели с мощност от 544 до 612кс.

   

 

popup content