Lexus разработва супермощен хибрид

Японската луксозна марка Lexus определено натрупа опит в конструирането на суперавтомобили със своя модел LFA, чийто бройки бяха разпродадени едва за няколко седмици. Успехът, който постигна спортният Lexus LFA стимулира компанията да продължи разработките в тази насока и в информационното пространство вече се появи информация, че японците усилено работят върху следващото поколение LFA.

Според слуховете, новият Lexus LFA II ще превъзхожда сегашния модел по всички показатели, като се очаква мощността му ще бъде два пъти по-голяма. Като се има в предвид, че сегашното поколение на LFA разполага с 560кс., можем да очакваме конете в новия японски суперавтомобил да надхвърлят 1000! Изненадите обаче не спират до тук. Следващото поколение ще предлага огромната мощност при съчетаване на конвенционален и електрически двигател, което означава, че на автомобилната сцена ще се появи един от най-мощните хибридни автомобили създавани някога.

Разбира се и цената на возилото ще бъде подобаващя, като според изданието Motorward, мераклиите за новия Lexus LFA ще трябва да платят межди 800 000 и 1 милион долара.

popup content