Mitsubishi прекратява производството си в Западна Европа

От японската компания Mitsubishi планират да затворят завода си в Холандия. Във фабриката известна като  NedCar (Netherlands Car) се произвеждат моделите Colt и Outlander. Заводът генерира по-малко от 5% от производството на компанията в световен план.

 

Причината NedCar да „спусне кепенци“ е трайният застой в продажбите на нови автомобили в Западна Европа, където през последната година японската компания натрупва загуби от 148 милиона долара. Като причина се посочва и планираното спиране на продажбата на модела Colt в края на 2012г.. Така Mitsubishi реорганизира своето производство, фокусирайки се все повече към развиващите се пазари в Източна Европа и Азия. След затварянето на завода в Холандия, доставките за Европа ще идват от Япония и Тайланд, където са съсредоточени производствените мощности на компанията.

Работници сглобяват Outlander в NedCar

 

NedCar е създаден през 1991г. в Борн (Холандия) и в него работят над 1500 души. В най-добрите времена от там излизат около 200 000 автомобила годишно. Днес производството е намалено в пъти – 50 000 автомобила за последната година.

popup content