BMW Isetta от бъдещето

От години в медиите витаят слухове, че немската компания BMW ще създаде модерен вариант на своя популярен микроавтомобил от 50-те и 60-те години - Isetta, който да се конкурира с популярния модел Smart на Mercedes-Benz.

Макар и от BMW да не разкриват в никаква степен намеренията си за подобна стъпка, един млад дизайнер, наскоро завършил Университета за приложни изкуства във Виена представи своето виждане за Isetta на 21-ви век. Тони Вейшселбраун пресъздава популярния микромодел на баварците, привеждайки го в бъдещето, но запазвайки духа и уникалният стил на оригиналната Isetta.

  

Тони кръщава модела си eSetta, и както подсказва името, миниавтомобилът е замислен като електрическа концепция. "eSetta е градски електрически автомобил, чийто дизайн е вдъхновен от легендарния BMW Isetta"- споделя Тони. "Предната врата се плъзга и върти, което позволява на пътниците да влизат и излизат от превозното средство от тротоара. Концепцията е замислена като автомобил за споделяне, със силно разпознаваем и приятелски вид"- подчертава младият дизайнер.

   

popup content