Lamborghini Urus - най-горещия SUV е вече факт

На стартиращото на 23 април автомобилно изложение в Пекин, своята премиера ще отбележи един от най-обсъжданите и дългоочаквани автомобили. Става въпрос за новият SUV-модел на италианската марка Lamborghini, който има шансовете да се превърне в един от най-продаваните автомобили на компанията!

Дни преди неговата премиера, случайно (или не), в интернет пространството бяха разпространени първите официални снимки и частична информация за новата суперспортна италианска машина. Ексклузивният SUV-модел на Lamborghini носи името Urus, и както ви съобщихме миналия месец, е изграден на платформата, която ползват Porsche Cayenne и VW Touareg. Lamborghini Urus по всяка вероятност ще бъде снабден с 5.2-литровия V10 двигател, познат от Gallardo и разполагащ с мощност от 584кс. Повече подробности за конструкцията и характеристиките на Urus ще бъдат съобщени в понеделник (23 април). За сега обаче е ясно, че Lamborghini Urus е все още концепция, чието серийно производство в голяма степен ще зависи от реакциите на публиката. Според Щефан Винкелман - главен изпълнителен директор на Automobili Lamborghini, серийният Urus няма да се появи по-рано от 2016г.

Не е случайно и мястото, което са избрали от Lamborghini за представяне на своят суперспортен SUV-концепт. В световен мащаб, Китай е най-перспективния и бързоразвиващ се пазар за луксозни автомобили.

   

   

Очаквайте повече подробности за Lamborghini Urus в понеделник!

popup content