Eterniti Artemis - нов супер SUV на хоризонта

Британската бутикова марка Eterniti Motors, повлияна от всеобщата тенденция към създаването на все по-екстремни SUV автомобили, представи своето виждане за super-SUV. На автомобилното изложение в Пекин, компанията представи първия си модел - Eterniti Artemis, който има всички шансове да влезе в серийно производство до средата на 2012г.

Eterniti Artemis е изграден на базата на Porsche Cayenne Turbo и приликата между двата автомобила е доста очевидна, въпреки че британците са се постарали да променят изцяло неговия бодикит. В резултат, британският супер-SUV е продобил изключително агресивно спортно излъчване, като всеки от външните елементи е ръчна изработен от въглеродни влакна. Дизайнерите на Eterniti са преработили изцяло предната част, добавяйки огромна "хищна" решетка, а в задната част се открояват интегрираните в задната броня накрайници на ауспуховата система. Като цяло Eterniti Artemis е по-нисък и по-широк от своя донор, което в комбинация с понижения център на тежестта на возилото, спомага за перфектната управляемост на спортния кросоувър.

Eterniti Artemis разполага с 4.8-литров би-турбо двигател от Cayenne Turbo, с мощност 600кс. и максимален въртящ момент от 750Нм. Това позволява на британския SUV да ускори от 0 до 100км/ч. за 4.5сек., като максималната му скорост достига 290км/ч.

popup content