Наследникът на Ferrari Enzo ще бъде хибрид

Италианската компания Ferrari използва автомобилното изложение в Пекин за да представи своята нова хибридна система за задвижване, която ще бъде използвана за наследника на топ модела Ferrari Enzo.

Новата революционна хибридна технология на Ferrari комбинира конвенционален V12 двигател и два електромотора. Първият е разположен в скоростната кутия с 7 предавки и два съединителя и се грижи за задвижването на задните колела. Вторият електромотор изпълнява функциите на генератор и захранва с електрическа енергия електрониката в суперавтомобила, като по този начин бензиновия двигател запазва своята пълна мощност във всеки един момент.  Същевременно той ще зарежда и комплекта литиево-йонни батерии, позволяващи на машината да изминава кратки разстояния само на електрическа енергия. За контролиране на хибридното задвижване, инженерите на компанията са създали изцяло нова управляваща система, разработена в тясно сътрудничество с F1 отдела на Ferrari.

Системата е еволюция на хибридната концепция HY-KERS

Според италианската компания, общата мощност на новото супер-Ferrari ще бъде около 920кс., като благодарение на хибридното си задвижване автомобилът ще изхвърля с до 40% по-малко вредни емисии.

popup content