BMW планира нов спортен кросоувър - X4

Немската компания BMW планира да предложи на пазара още един ексклузивен кросоувър. Повлияни от успеха на модела X6, до две години баварците ще представят и негов по-малък брат, кръстен X4. В онлайн пространството вече циркулират и рендери подсказващи за външния вид на новия немски кросоувър.

BMW X4 ще бъде изграден на базата на компактния SUV X3 и ще използва неговата гама от задвижващи агрегати, включващи 4 и 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Те ще бъдат комбинирани с 6-спепенна ръчна скоростна кутия, а като опция ще се предлагат 7-степенен автоматик с два съединителя и 8-степенна Steptronic трансмисия. Като дизайн в X4 ще срещнем черти обединяващи визията на моделите Х3 и по-големия Х6, чийто "купе" профил ще характеризира новия спортен кросоувър. От BMW не изключват и производството на "заредена" M-версия на X4, която най-вероятно ще притежава би-турбо агрегат от новото BMW M3, което трябва да бъде представено през 2014г.

Производството на BMW X4 ще стартира през 2014г., като модела ще се сглобява в завода на компанията в Спартанбърг, Южна Каролина (САЩ).

popup content