Subaru готви радикални промени за новите Impreza WRX и WRX STi

Австралийското автомобилно издание Drive разкри интересна информация за следващото поколение на Subaru Impreza WRX/WRX STi. За култовата японска бегачка, която трябва да отбележи своята премиера през 2014г. се подготвят сериозни промени, които да направят автомобила по-екологичен и различен от всички модели на компанията досега.

На първо място, от Subaru ще намалят драстично работния обем на двигателя от 2.5 на 1.6-литра, като стандартната турбина ще бъде заменена от електрическа, което трябва да намали разхода на гориво и вредните емисии от двигателя. До решението се е стигнало, след като от вечния враг Mitsubishi оповестиха, че новото поколение (11-то) на спортния Lancer Evolution ще бъде с хибридно задвижване. Все пак "еко" промените няма да се отразят в никаква степен на мощността на най-ексклузивната Impreza, като се очаква версията WRX да разполага с мощност от 270кс., а най-екстремния вариант - WRX STi ще има под капака си над 320кс. От Subaru подготвят промени и в трансмисията, като обикновената автоматична скоростна кутия ще бъде заменена от безстепенна - вариаторна.

Съществени промени се очакват и по отношение на външния вид на Impreza WRX/WRX STi. Очаква се новото поколение на автомобила да се различава съществено от останалите представители на моделното семейство Impreza, поставяйки началото на изцяло нов за  Subaru модел.

popup content