11-ти национален BMW събор взриви писта Дракон

За поредна година разположената край пловдивското село Калояново писта "Дракон" събра BMW ентусиастите от цяла България на "11-ти национален BMW събор". Събитието, което се проведе на 5 и 6 май, съвпадна и със светлия празник Гергьовден.
Който не е присъствал на събор на "баварците", едва ли може да усети наелектризиращата атмосфера, която създава събитието. Не случайно ежегодно организираният от BMW Клуб България събор се е утвърдил като едно от най-мащабните автомобилни мероприятия в страната. Шоуто предостави много емоции на зрителите, които станаха свидетели на оспорвани битки в дисциплината "Time Attack", а зрелищното Drift-шоу, което е традиционно силна страна на "баварците" подгряваше допълнително феновете. За поредна година момчетата дадоха всичко от себе си и показаха какво са направили по автомобилите си за изминалата една година.

Както всяка година обаче, десетина човека правиха шоуто на няколко хилядната публика (което е жалко донякъде), докато повечето на вид класни бегачки стояха в страни и "позираха" за снимки. Разбира се не е лесно да поддържаш спортен автомобил, а участието в състезания с подобен е още по трудно, но неможе да не се забележи тенденцията на все по-намаляващия брой състезатели в сравнение с предишни BMW събори. В сравнение с миналогодишния 10-ти Национален BMW събор, проведения през тази година бе крачка надолу и като посещаемост. Впечатление прави и все по-голямата му комерсиализация, което не е непременно нещо лошо, стига обаче да не влиза в конфликт с доброто прекарване и положителни емоции, за което в крайна сметка са дошли феновете на баварската марка (и публиката като цяло). Водещият на програмата също се раздаде докрай и заслужава похвала, въпреки че на моменти направо досаждаше и врещеше. Без коментар ще оставя и арогантното отношение на някой хора от BMW Клуб България...

Иначе едно голямо БРАВО на момчетата, които показаха своите състезателни  умения на пистата и отново превърнаха BMW събора в един истински автомобилен празник!

   

   

   

   

   

   

   

   

 

Теодор Трифонов, Autoreview.bg

popup content