Автомобилен художник показва как ще изглежда наследникът на McLaren F1

Вдъхновен от непрестанно появяващите се в интернет шпионски фотоси на приемника на легендарния McLaren F1, автомобилният художник Яцек Колоджежчик представи своето виждане за външния вид на един от най-очакваните спортни автомобили на десетилетието.

Компютърното изображение дело на художника следва линията и стилистиката на другия модел на McLaren - MP4-12C, като се забелязват и черти от F1. Очаква се новият суперспортен британски автомобил да се казва P12 и според Яцек, той ще притежава изключително агресивен дизайн в пълно съзвучие с внушителната мощност, която ще демонстрира. А тя наистина ще бъде забележителна, поне според медийните спекулации. Говори се, че McLaren P12 ще разполага с 3.8-литров V8 двигател, комбиниран със система за възстановяване на кинетичната енергия (KERS), позната от Формула 1. Очакваната мощност на автомобила ще бъде поне 900кс., като на този етап единствения му конкурент се очертава да бъде наследникът на Ferrari Enzo, който трябва да бъде представен през 2013г.

Премиерата на McLaren P12 също е насрочена за догодина, като той ще отбележи своя дебют по време на автомобилното изложение в Женева. В края на 2012г. суперспортното возило ще бъде показано пред кръг от отбрани клиенти.

popup content