Изненади от Fiat 500

Италианската компания Fiat работи сериозно върху усъвършенстването и разширяването на гамата на един от своите най-успешни модели. Става въпрос за мъника Fiat 500, който се оказа подходяща база за разработки и развитие. Наскоро италианците представиха неговата удължена версия - 500L, а в процес на разработка са и версии купе и спайдер.

Според дизайнера Дейвид Оберндорфер, който пръв съобщи и за появата на 500L (следователно може да му се вярва), премиерата на двете версии на мъника е само въпрос на време. Купе и спайдър вариантите ще бъдат изградени върху платформата на моделите 500L и Alfa Romet MiTo, известна като "B-wide". Смята се, че двигателя ще бъде един - 1.4-литров бензинов с турбо и мощност варираща в различните му версии между 105 и 170кс. Не е изключена и появата на екстремна Abart-модификация с около 200кс. За сега не е ясно дали моделите ще бъдат оборудвани с дизелови двигатели.

  

Водени от все по-налагащата се мода на кросоувърите, от Fiat обмислят възможността да представят и такава версия на "универсалното" возило. Проектът известен като 500X е следващата стъпка в развитието на компактния автомобил и ще използва платформата на новото поколение на Fiat Panda, както и системата за задвижване на четирите колела. Очаква се да видим подобен модел в края на 2013г.

popup content