Вдъхновен от Facebook - Citroen C1 Connexion

Френската компания Citroen съобщи, че ще пусне в серийно производство лимитирана серия от своя мъник C1, вдъхновена от желанията на почитатели на марката в социалната мрежа Facebook. Специалното издание е конфигурирано от над 24 000 фенове от Великобритания, чийто предпочитания са взети в предвид при създаването на лимитирания Citroen C1, кръстен Connexion.

Почитателите на френската марка във Facebook са предложили и конфигурирали  3-врат C1 Connexion, боядисан в черен Caldera-цвят, с алуминиеви джанти и червени екстериорни и интериорни детайли. Точно така ще изглежда и серийният вариант изработен от Citroen. Автомобилът ще се задвижва от 1.0-литров двигател с 68кс., като на разположение ще бъдат климатик, дневни LED светлини и електрически прозорци.

"Този проект е резултат от ентусиазма на нашата общност във Facebook. Ние разгледахме хиляди конфигурации, предложени от нашите приятели в социалната мрежа и в резултат създадохме C1 Connexion, чийто първи снимки получиха страхотни отзиви"- коментира Мелина Къридж, ръководител на маркетинга в Citroen-Великобритания.

В момента тече и следващата фаза на проекта C1 Connexion. Френската компания кани своите фенове да помогнат при проектирането на отличителната емблема на лимитирания автомобил. Тя трябва да бъде избрана до 18 май.

popup content