Ferrari връща над 200 коли в сервизите

Италианският производител на суперспортни автомобили  Ferrari ще отзове в сервизите за отстраняване на фабричен дефект над 200 екземпляра от своите най-популярни модели California и 458 Italia.

Констатираният от Ferrari дефект засяга коляновия вал, при чието сглобяване, както се оказва е допусната конструктивна грешка. В резултат на нея, коляновия вал е небалансиран, което може да доведе до значителни вибрации, особено при по-продължителна работа на високи обороти. Не е изключено дори и блокиране на двигателя! От Ferrari обещават да се свържат с всички собственици на автомобили от проблемните партиди и да отстранят проблема за своя сметка.

Това не е първата сервизна акция за Ferrari. Преди две години (2010г.), след множество регистрирани случаи на запалване на автомобили от модела 458 Italia, италианската компания отзова около 1300 продадени в цял свят машини. Тогава проблемът се състоеше в топлинния щит на задната броня, който при висока температура се запалваше, опожарявайки целия автомобил!

Опожарен в следствие на фабричния дефект автомобил Ferrari 458 Italia

popup content