Нов кросоувър на хоризонта – Chevrolet Trax

На автомобилното изложение в Париж през месец септември, компанията Chevrolet ще представи изцяло нов компактен кросоувър, позициониран под модела Captiva. От Chevrolet разпространиха и първата снимка на возилото, което от техническа гледна точка ще бъде идентично с Opel Mokka.

От компанията майка GM обещяват, че новият Chevrolet, кръстен Trax ще разполага с безупречно пътно поведение максимално доближаващо се до това на лек автомобил, като същевременно ще предлага достатъчно пространство за комфортното пътуване на петима пътници и техния багаж. Chevrolet Trax ще се предлага на пазара в над 140 страни, като в Европа ще бъде актуален от началото на 2013г.

Очаква се новия Chevrolet Trax да бъде оборудван с два бензинови и един дизелов двигател. Бензиновите ще бъдат 1.4-литров с турбо и 130кс. и 1.6-литров атмосферен с мощност от 115кс. Дизеловата модификация ще предлага познатия 1.7-литров агрегат с 130кс. и максимален въртящ момент достигащ до 300Нм.

„С Trax, Chevrolet навлиза смело в непрекъснато растящия пазар на компактни SUV автомобили. Той ще съчетава нисък разход на гориво и отзивчиво пътно поведение, като в същото време ще бъде абсолютно приложим и в градски условия“- казва Сюзън Дохърти, директор на Chevrolet Европа.

popup content