Porsche показа спортния хибрид 918 Spyder

Немската компания Porsche представи първите официални фотоси на своя суперспортен хибрид 918 Spyder, като същевременно разкри и нови подробности за своя най-нов проект. При това доста интересни подробности...

За сега е ясно, че Porsche 918 Spyder ще бъде произведено в точно 918 бройки, като според немците, новият модел е духовен наследник на легендарното Porsche 917, състезавало се през 70-те години в сериите "Льо Ман". В негова чест е и интересния камуфлаж, който демонстрира тестовия 918 Spyder (на снимките).

Porsche 918 Spyder разполага с изцяло карбонов монокок, свалящ се покрив отново изработен от карбон и активни аеродинамични компоненти. Един от най-интересните елементи от конструкцията на 918 Spyder е адаптивното шаси, позволяващо на четирите колела да завиват, което оптимизира максимално пътното поведение на спортния автомобил. За съжаление от компанията не разкриват повече подробности за авангардната технология.

Porsche 918 Spyder се задвижва от хибридна система, включваща 4.6-литров V8 двигател с 570кс. и два електромотора разположени на предната и задната ос със съответно 110 и 122кс. Системата е комбинирана със скоростна кутия с два съединителя и комплект литиево-йонни батерии. Като резултат, общата мощност на хибридния автомобил е наистина впечатляваща - близо 800кс., което е сериозно предизвикателство към конкуренцията в лицето на дългоочаквания наследник на Ferrari Enzo, който според слуховете също ще разполага с хибридно задвижване.

На фона на демонстрираните технически показатели, съвсем достоверно звучат и представените от Porsche динамични характеристики на 918 Spyder. Суперспортният хибрид ускорява от 0 до 100км/ч. за под 3сек., като максималната му скорост достига до 325км/ч. По-впечатляващ обаче е разходът на гориво, който демонстрира машината - средно около 3л/100км.! При това Porsche 918 Spyder може да измине до 25км. изцяло на електричество. На този фон не е учудваща и цената на спортния автомобил - близо 1.5 милиона лева.

popup content