Seat вади Ibiza и Leon на пистата

Испанската компания Seat подготвя състезателни версии на своите модели Ibiza и Leon. Автомобилите ще бъдат представение на австрийския фестивал Worthersee Tour в края на месец май и ще бъдат произведени в строго лимитирана серия.

Състезателната версия на Seat Ibiza е кръстена SC Trophy и разполага с 1.4-литров би-турбо двигател с мощност от 180кс. Той е комбиниран със 7-степенна DSG скоростна кутия с два съединителя и е разработен специално за състезанията Seat Cup, провеждащи се в Италия и Испания. Ibiza SC Trophy се отличава със спортно окачване, блокировка на предната ос и 18-инчови джанти. Интериорът е подчертано състезателен, като от него е премахнато всичко излишно, а за по-голяма безопасност е прибавен ролбар, боядисан във фосфорисциращо оранжев цвят.

Състезателният Seat Leon е кръстен Super Copa и подобно на по-малката Ibiza е боядисан в сиво, като отделни външни детайли са оранжеви. Автомобилът се задвижва от 2.0-литров турбодвигател с мощност от 300кс., комбиниран с 6-степенна DSG скоростна кутия. Seat Leon Super Copa ще бъде произведен в едва 250 бройки.

   

popup content