Skoda представи наточена рали-версия на Citigo

На провеждащият се край австрийското езеро Вьортерзее фестивал на VW Group, чешката компания Skoda представи някой много интересни концепции, подсказващи за сериозният инженерен и дизайнерски ресурс, с който разполага марката.

Най-интересният прототип на щанда на Skoda, безспорно е компактния градски модел Citigo, претворен в безкомпромисна рали бегачка (поне на външен вид). От чешкия концерн не разкриват какви са техническите характеристики на наточеното возило, но съдейки по външния му вид можем да предположим, че малкият автомобил се е сдобил със сериозен двигател. Концептуалният спортен Citigo разполага с внушителен аеродинамичен бодикит, включващ преден капак с огромни отвори за въздух, масивно задно крило и изнесени в средата накрайници на изпускателната система. Агресивния вид на машината е допълнен от доста разширените калници, побиращи 18-инчовите джанти обути в нископрофилни гуми. Интериорът на возилото е изграден в спортен спартански вид и включва две спортни седалки тип "корито" и мощен защитен ролкейдж.

Другата забележителна концепция представена от Skoda е прототипа DJ Citigo, оборудван с музикално оборудване с мощност от 100 000 вата! Задната част ба този модел е претворен в сцена, на която известен музикален диджей ще забавлява посетителите на фестивала във Вьортерзее.

popup content