Volvo S60 R хвърля ръкавица на BMW M3

Шведската компания Volvo работи активно върху спортна версия на своя седан S60. Проектът, който до скоро бе отричан от ръководството на скандинавския концерн е дело на спортното подразделение Polestar, което разработва състезателните модели на шведите. Това навежда на мисълта, че съвсем скоро ще станем свидетели на един наистина впечатляващ и по "шведски" прецизен спортен автомобил, представляващ сериозна конкуренция на баварския еталон в сегмента - BMW M3.

Наточената версия на Volvo S60 ще носи обозначението "R" и ще се различава от обикновените модификации по своя изцяло променен бодикит и оптимизиран двигател. По отношение на външността, главният стремеж на инженерите е бил към подобряване на аеродинамиката на спортния седан. По-съществените доработки обаче са под капака на машината. Volvo S60 R разполага с 3.0-литров 6-цилиндров редови двигател, развиващ мощност от 400кс. От шведската компания все още не разкриват други технически данни за автомобила, както и неговите динамични показатели.

Новото спортно Volvo S60 R ще отбележи своята премиера до края на годината, като това най-вероятно ще се случи на автомобилното изложение в Париж през септември.

popup content