BMW M7 за Северна Америка

Ръководството на BMW в сътрудничество с американското представителство на компанията обсъждат сериозно възможността за пускане на пазара в САЩ на спортна версия на премиум лимузината 7-Series. Любопитната информация идва от шефът на BMW Северна Америка Лудвиг Вилиш, на който определено може да се вярва, още повече, че той е и бивш ръководител на "M"-дивизията на марката.

В интервю за изданието Detroit Bureau, Лудвиг Вилиш заявява: "Смятам, че ще получим този модел", допълвайки, че не е съгласен всички модели на BMW да получават "M" версии, но е напълно сигурен, в успеха на бъдещия M7, предричайки му страхотен пазарен успех. Вилиш разкрива и намеренията на баварската компания да влага все повече карбон в конструкцията на своите автомобили, интегрирайки масово скъпият материал дори в модели от средния клас като BMW 3-Series.

Но да се върнем на M7... За съжаление все още няма яснота по въпроса за датата на евентуалната премиера на спортната лимузина, както и с какъв двигател ще разполага. Много вероятно е в BMW M7 да видим версия на 4.4-литровия V8 двигател на баварците, снабден с две или три турбини и разполагащ с мощност от около 600кс., но до този момент информациите са все още спекулативни.

popup content