Maserati GranSport ще се бори с Porsche 911

Изданието Auto Express разкри нови подробности за революционното спортно купе на италианската компания Maserati. Автомобилът, който ще разполага със свръх олекотена конструкция и централно разположен двигател трябва да се появи през 2015г.

Както вече ви съобщихме, новият модел на Maserati ще бъде изграден на базата на концепта Alfa Romeo 4C и ще разполага с каросерия и шаси комбиниращи карбон и алуминий. Така общата маса на суперспортната машина няма да надхвърля 1200кг., с което ще се превърне в най-лекият модел на марката. Maserati GranSport ще бъде оборудван с изцяло нов бензинов, V6 двигател, разработка на Ferrari. Той ще разполага с мощност от 450кс., като с него GranSport ще ускорява от 0 до 100км/ч. за под 4 сек., а максималната скорост ще надхвърля 300км/ч. Същият агрегат ще бъде използван и в няколко от новите модели на компания, които ще видим в близко бъдеще. Става въпрос за новото поколение на спортната лимузината Quattroporte, кросоувърът Kubang и тайнствен компактен седан, който е в процес на разработка.

Според изпълнителния директор на Maserati - Харалд Вестер, новият модел ще бъде пряк конкурент на Porsche 911 Turbo и Audi A8. Очакваната цена на машината е около 110 000 евро.

popup content