Динамичен и икономичен - BMW ActiveHybrid 3

Компанията BMW разпространи подробности за един от своите най-дългоочаквани модели - хибридната версия на бестселъра 3-Series. BMW ActiveHybrid 3 ще предлага уникален баланс между динамика и извънредно нисък разход на гориво. В цифри това изглежда така - над 340кс. мощност при среден разход на гориво от порядъка на 5.9л/100км.

Хибридната система в BMW 3-Series комбинира 3.0-литров, 6-цилиндров бензинов двигател с мощност от 306кс. и електромотор с 55кс., черпещ енергия от комплект литиево-йонни батерии. Общата мощност на автомобила е 340кс., като максималният въртящ момент достига до 450Нм. На този фон не е учудващо, че хибридното возило може да ускори от 0 до 100км/ч. за едва 5.3сек. Освен това, хибридната "тройка" може да измине на изцяло електрически режим пробег до 4км., като в този случай скоростта е ограничена до 75км/ч.

BMW ActiveHybrid ще се отличава от обикновената тройка по матовите накрайници на изпускателната система, специалните табелки и аеродинамични джанти. Хибридът ще разполага и с по-малък багажен обем - 390л., което е с 90л. по-малко от останалите модификации на 3-Series.

   

popup content