Opel разкри своя нов градски модел Adam

Компанията Opel разкри своя най-нов компактен модел Adam. Автомобилът кръстен на основателя на Opel - Опел Адам, предлага шикозен дизайн за стилно предвижване в града и множество екстри. Негови най-сериозни конкуренти ще бъдат Fiat 500 и Mini Cooper.

Opel Adam е изграден според най-новите стилистични тенденции на марката и определено ще се различава в пъстрата градска среда със своята солидна доза индивидуалност. Купето може да съчетае два цвята, без това да нарушава елегантната линия на возилото, като възможностите за персонализация са напрактика неограничени. По този повод от Opel заявяват: "Никой друг автомобил в този сегмент не може да бъде персонализиран така, както Opel Adam, защото ние предлагаме на клиентите огромни възможности по отношение на комбинирането на външния и интериорния цвят, тъканите, декорациите и съчетанията от допълнителни елементи. Малко вероятно е наш клиент да види автомобил в същото съчетание като неговия.”

Градското бижу ще се предлага с три нива на оборудване - ADAM JAM, ADAM GLAM и ADAM SLAM разполагащи с широка гама от екстериорни цветове, три цвята на покрива, множество интериорни цветови комбинации, декори и различни облицовки на тавана. Ще се предлага и версия с вградено в тавана LED-осветление и редица други дизайнерски елементи. Opel Adam ще разполага с невиждани в сегмента екстри като активен асистент за паркиране (автомобилът намира сам парко-място и паркира) и подгряване на волана. Стандартно Adam ще бъде оборудван с ESP и асистент при потегляне по наклон (Hill Start Assist).

Opel Adam ползва по-скъсена версия на SCCS платформата на модела Corsa, като интересното е, че върху тази платформа е изграден и най-големият му конкурент - Fiat 500 (платформата е съвместна разработка на Fiat Group и GM Europe). Като габарити Opel Adam се позиционира между италианския мъник и Mini Cooper. Автомобилът е с дължина от 3700мм. и широчина от 1720мм., като разстоянието между двете оси достига до 2311мм.

Градският автомобил на Opel ще се предлага с три 4-цилиндрови ecoFLEX двигателя. Най-малкият ще бъде с обем от 1.2-литра и ще разполага с мощност от 70кс. По-големият е 1.4-литров във варианти с 87 и 100кс., като всички агрегати са комбинирани с 5-степенна ръчна трансмисия. На по-късен етап в Adam ще бъде влаган и бензинов агрегат с директно впръскване и турбо, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия.

Opel Adam ще отбележи своята световна премиера по време на автомобилното изложение в Париж през септември, като продажбите ще стартират още през октомври.

   

 

popup content