BMW X4 ще предлага и M-модификация

Още в началото на годината, от компанията BMW потвърдиха, че работят по изцяло нов крос-купе модел, който ще се казва X4. Още тогава немците заявиха и намеренията си да представят и "М" вариант на кросоувъра, като днес е факт и първата по-сериозна информация, съпроводена с технически данни за бъдещото X4 M.

Като външност BMW X4 ще притежава редица от чертите на моделите X3 и по-големия X6, като "M" версията традиционно ще демонстрира по-динамично и агресивно излъчване. Голяма заслуга за това ще имат спортното окачване и смъкнатия с 40мм. клиренс на возилото. С цел намаляване на теглото инженерите на BMW са разработили карбонов покрив, който да замени металния.

Баварското крос-купе X4 M, което някой шеговито наричат "М3 на кокили" ще разполага със същия двигател, който ще видим в следващото M3. Той ще бъде 3.0-литров, 6-цилиндров редови с три турбокомпресора и мощност от 450кс. От BMW обещават, че агрегатът ще се отличава с изключително нисък разход на гориво.

Като най-сериозен конкурент на BMW X4 се очертава бъдещият компактен кросоувър на Porsche - Macan. Очакванията са баварското крос-купе да се появи на пазарите през 2014г., като "М"-версията ще отбележи своята премиера година по-късно.

popup content