Новото BMW M3 излиза на пистата

Инженерите на BMW провеждат усилени изпитания на новото F30 M3, изкарвайки автомобила на легендарната състезателна писта Нюрбургринг - място, през което всички класни спортни автомобили преминават тестове преди своята премиера. Папараците заснели спортния седан на баварците твърдят, че теста е бил високоскоростен и по всяка вероятност е целял да изпита стабилността на возилото при бързо преминаване през завоите на трасето.

Както вече знаете, новото BMW F30 M3 ще се предлага като седан, докато купе версията ще се казва M4, с което баварците разчупват налаганата през последните десетилетия традиция на M3 купетата. Все още няма потвърдена информация за задвижващия агрегат на BMW M3, като според най-разпространените спекулации, баварската марка ще заложи на 6-цилиндров редови двигател с три турбокомпресора, генериращ мощност от 450кс. Очакванията са новият агрегат да се откроява и с изключителна за тази мощ икономичност, като ще бъде комбиниран с 7-степенна автоматична трансмисия.

  

BMW M3 ще отбележи своята премиера по време на автомобилното изложение в Женева през 2013г, като серийната версия ще бъде представена във Франкфурт.

popup content