Mercedes тества CLA45 AMG

От Mercedes-Benz вече  разкриха някой подробности за най-горещата модификация на A-Class - A45 AMG. Успоредно с хечбека, немците тестват усилено и базирания на него седан CLA и по-точно неговата спортна модификация CLA45 AMG. Елегантното купе с четири врати бе заснето от папараци по време на изпитания и макар, че инженерите от Щутгарт са го "опаковали" старателно в черен камуфлаж се открояват някой детайли, които различават AMG-версията от стандартния модел.

От пръв поглед в CLA45 AMG се открояват масивните спирачни дискове скрити зад джантите с пет спици. Ясно се различават и оптимизираните странични прагове, предната броня с по-големи отвори и задната с вграден дифузьор. По всяка вероятност серийният модел ще разполага и с разположен на багажника спойлер.

Mercedes CLA45 AMG ползва платформата на хечбека A-Class и притежава същото междуосие от 2699мм. Седанът обаче ще бъде по-широк и дълъг от своя събрат. Спортните CLA45 AMG и A45 AMG ще споделят обща задвижваща система, състояща се от 4-цилиндров, 2.0-литров бензинов турбо-двигател произвеждащ мощност от 330кс., и достигащ максимален въртящ момент от 400Нм. Агрегатът е комбиниран с AMG SPEEDSHIFT DCT 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, свързана със системата за задвижване на четирите колела.

  

Четиривратото спортно купе Mercedes CLA45 AMG ще отбележи своята премиера в началото на 2014г.

popup content