Уникални суперколи от Швеция

Шведската компания Zeus Twelve специализирана в разработката на бронирани автомобили и луксозни яхти (като част от концерна Gray Design) планира пускането на серия от три поръчкови суперспортни автомобила, които ще бъдат произведени в едва 12 бройки. До момента машините са представени само като скици, а за изпълнение на амбициозния проект на шведите ще помогнат компанията Lotus и тунинг ателието Mansory.

Първият суперавтомобил ще се казва Gold Rush и ще се отличава с множество хромирани и позлатени детайли по каросерията. Возилото ще разполага с вдигащи се нагоре врати (в стил Mercedes SLS) и ще се задвижва от 5.9-литров V12 двигател с 517кс. от Aston Martin. Според шведите Gold Rush ще развива максимална скорост от над 300км/ч.

  

Gold Rush

Вторият модел на Zeus Twelve е кръстен Magnate и според компанията е предназначен за магнати от шоубизнеса (!?). Автомобилът ще се предлага с бронировка, а по желание на клиента задните врати ще могат да се отварят нагоре или срещу посоката на движение. Magnate ще разполага с V8 двигател с обем от 6.57 литра и мощност от 512кс. Возилото ще развива максимална скорост от 296км/ч.

  

Magnate

Третият шведски суперспортен модел се казва Sigma и е представен като пистов. Той ще притежава каросерия от карбон, а покривът ще може да се сваля. Sigma ще разполага със свръх леко тегло, удивителна аеродинамика и задно крило с променлива геометрия. Пистовата машина ще бъда снабдена с 2.0-литров, 4-цилиндров двигател Caterham с мощност от 341кс., като максималната скорост, която ще достига е 290км/ч.

  

Sigma

popup content