Наследникът на легендарния McLaren F1 ще дебютира в Париж

Компанията McLaren разкри външността на наследника на своя легендарен суперспортен модел F1. Автомобилът ще се казва P1 и официалната му премиера ще бъде на стартиращото в края на септември автомобилно изложение в Париж.

От McLaren не съобщават никакво детайли относно техническите параметри на своя нов модел но според изпълнителният директор на компанията Антъни Шериф, P1 ще е най-впечатляващият, технологичен и динамичен суперавтомобил, който някога е бил произвеждан. „При разработката на McLaren P1 решихме да не преследваме максимална скорост, а да се съсредоточим върху управляемостта му, която трябва да бъде брилянтна”, коментира Шериф.

Според английската преса McLaren P1 ще разполага с мощност от 960кс. Той ще се задвижва от 3.8-литров би-турбо двигател комбиниран със система за регенерация  на кинетичната енергия - KERS, подобна на тази, която ще видим и в наследника на Ferrari Enzo. Смята се, че бензиновият мотор ще осигурява около 800кс. докато останалите ще идват от KERS, с превключването на специално копче.

McLaren P1 ще разполага с адаптивни амортисьори, тракшън-контрол с няколко режима на работа, възможност за изключване на системите на стабилност при движение на писта, както и активна аеродинамика. За "озаптяването" на огромната мощност ще се грижат карбон-керамични спирачни системи.

Новият суперспортен флагман на Mclaren ще бъде произведен в 500 бройки, като всяка ще бъде с цена от 996 000 евро. Според спекулации в медиите е твърде вероятно британската машина да се предлага само на настоящи клиенти на компанията, както и на изявени автомобилни колекционери.

   

popup content