Третото поколение на Skoda Octavia идва в края на 2013г.

Чешката компания Skoda работи усилено върху най-новата генерация на най-популярния си модел Octavia. Автомобилът, който трябва да се появи на пазара в края на 2013г. бе заснет по камуфлаж по време на изпитания в Европа.

Третото поколение на Skoda Octavia е изградено върху модулната MQB-платформа на концерна Volkswagen, която се ползва и от Golf VII. В автомобила отново ще видим лифтбек концепцията (хечбек с линия на седан) приета при предишните генерации но ще се различава съществено като дизайн и размери на каросерията, чието междуосие ще нарасне с минимум 100мм. Първоначално Skoda Octavia III ще бъде представена във версия седан, като година по-късно ще видим и комби варианта. Една от най-интересните модификации на Octavia - Scout трябва да излезе на пазара през 2015г.

Новата Skoda Octavia ще разполага с богата палитра от бензинови и дизелови мотори с обем от 1.2, 1.4, 1.6 и 2.0 литра. Очаква се моделът да има и хибридна модификация, която да комбинира 1.4-литров TSI двигател и електромотор, като общата мощност на системата ще достига 150кс. В новата Octavia ще видим и версията 1.4 TSI EcoFuel, работеща на метан.

  

popup content