KIA разработва спортни модификации на своите най-популярни модели

KIA планира разработката на спортни версии на три от своите най-продавани модели. Преди месец корейският производител представи оптимизираната GT-версия на тривратия хечбек Pro cee'd, а днес на дневен ред компанията поставя и "горещи" версии на хечбека с 5 врати Cee'd и комбито Cee'd SW, които също ще получат добавката "GT".

Спортните модификации на автомобилите ще разполагат с бензинов 1.6-литров турбо-двигател с мощност от 200кс. За сега е ясно, че с този агрегат модела Pro cee'd GT ще ускорява от 0 до 100км/ч. за едва 6.5 секунди и ще достига скорост от 250км/ч.

Освен с по-мощен двигател спортните модификации ще се различават и с нов аеродинамичен бодикит придаващ им още по-агресивно излъчване. Автомобилите ще разполагат и със спортно настроено окачване, модифицирана кормилна система и по-ефективни спирачки. Корейските бегачки ще стъпват на нови 18-инчови олекотени джанти.

Световната премиера на спортните модификации на KIA ще се състои през март 2013г. по време на автомобилното изложение в швейцарската столица Женева.

  

popup content