Mercedes-Benz разкри спортния хечбек A45 AMG

Немската компания Mercedes-Benz разпространи нова информация и снимки на модела A45 AMG - спортната модификация на новата A-Class. "Това ще бъде най-мощният сериен хечбек в света" казват от AMG - спортното подразделение на щутгартския концерн.

Mercedes A45 AMG разполага с 2.0-литров, 4-цилиндров турбо-двигател, който по време на изпитанията е развил максимална мощност от 350кс. и 450Нм. въртящ момент. Така спортният A-Class изпреварва еталона в класа Audi RS3, чийто 5-цилиндров турбо-агрегат притежава "едва" 340кс.

Оптимизираният от AMG A-Class разполага със спортно окачване понижаващо просвета му с 25мм., както и спортна изпускателна система. Автомобилът е снабден със система за задвижване на четирите колела разчитаща на електро-хидравличен Haldex-диференциал и свързана със  7-степенна SPEEDSHIFT трансмисия с двойно зацепване.

Външността на Mercedes A45 AMG ще бъде разкрита в пълния си блясък на автомобилното изложение в Женева през март 2013г. Факт са обаче някой от динамичните характеристики на возилото - ускорението от 0 до 100км/ч. става за по-малко от 5 секунди, а максималната скорост е ограничена до 250км/ч. По желание на клиента (и доплащане от негова страна) ограничението на скоростта може да бтде поставено на 270км/ч.

popup content